Koje su prednosti igranja ragbija? | Zagrebački ragbi savez

Koje su prednosti igranja ragbija?

Drago nam je da ste vi i vaše dijete zainteresirani za ragbi i veselimo se što ćete biti dio naše zajednice.

Neovisno jeste li dijelom upoznati sa ragbijem ili vam je taj sport potpuno nov, želja nam je upoznati vas sa prednostima ragbija, sporta koji nudi brojne prilike za igrače i roditelje.

Ragbi kao stil života je vođen temeljnim vrijednostima čestitosti, strasti, solidarnosti, discipline i poštovanja. Ove temeljne vrijednosti su jedinstvene za igrače ragbija i dijele ih svi koji igraju ragbi diljem svijeta. One su osnova za dugoročni uspjeh ragbija. Ragbi klubovi su sigurne okoline koje prihvaćaju različitosti što je u samim osnovama pokretačkih ideja ragbija, i klubovi uvijek traže i prihvaćaju nove članove.

Zdravstvene prednosti

Igranje ragbija daje priliku sudionicima da sudjeluju u fizičkoj aktivnosti, što je ključni sastojak zdravog stila života. Uključenost u trening i igranje utakmica zahtijeva samopouzdanje, koncentraciju i disciplinu, a te karakteristike će se prenijeti i u svakodnevni život te doprinijeti zdravom načinu života i dobrom raspoloženju. Da biste igrali ragbi potrebno je imati odgovarajući nivo energije, i zato ragbijaši trebaju uravnoteženu prehranu koja će osigurati da mogu sudjelovati u treninzima i utakmicama.

Društvene prednosti

Ragbi je igra koja prihvaća različitosti, igraju je djevojčice i dječaci svih dobi, sposobnosti, oblika tijela i različitih kultura. Uključenost u ragbi je prilika za iskustiti prijateljstva koja traju doslovno cijeli život sa ljudima koji imaju potpuno različita porijekla i životna iskustva, a dijele ljubav prema jednoj igri. Ragbi nas uči poštovanju prema protivniku na terenu i izvan njega, a isto tako ohrabruje druženje poslije utakmica i okupljanja. Ragbi je također odličan način za bavljenje sportom i brojna putovanja u društvu prijatelja.